Hebe. ©  rr

Nederlandse politie zoekt nu ook met helikopter naar vermist meisje (10) met handicap

In Nederland heeft de politie een opsporingsbericht, een zogeheten ‘amber alert’, verspreid voor het vermiste meisje Hebe (10). De politie vraagt de bevolking op die manier om mee uit te kijken naar het kind, dat dringend zorg nodig heeft: ‘amber alerts’ worden enkel verspreid als er sprake is van levensgevaar. Er wordt inmiddels ook gezocht met een helikopter.

jvh
Bron: De Telegraaf

Hebe zou maandagnamiddag door een begeleidster naar huis gebracht worden vanuit een orthopedagogisch dagcentrum in Raamsdonksveer nabij Tilburg, op zo’n 30 km van de Belgische grens. Daar kwamen ze echter niet aan, schrijft de moeder van het meisje op Facebook. “Wij zijn in shock”, aldus de vrouw.

Hebe is gehandicapt, non-verbaal, en heeft zorg nodig, meldt de politie. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas, en zwarte rok. Ze heeft een bijzondere motoriek, klinkt het verder: ze loopt wankel met de voeten naar buiten, en heeft scoliose – een aandoening waarbij de wervelkolom verdraait.

Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd met het meisje en haar begeleidster, de politie houdt alle opties nog open. Het is dus evenmin duidelijk of de begeleidster een actieve rol heeft gespeeld in de vermissing van het meisje. “Dat zal uit verder onderzoek moeten blijken, op dit moment is ook zij nog vermist”, aldus de politie.

Opsporing

Hebe verdween samen met haar begeleidster in een zwarte Kia Picanto met nummerplaat PR425K. De begeleidster – wiens identiteit niet wordt vermeld door de politie – is een 26-jarige vrouw met blond haar, blauwe ogen, en een slank postuur.

De politie zegt er alles aan te doen om de twee te vinden. “We laten het achterste van onze tong niet zien over alles wat we doen, maar we zullen er alles aan doen om dit tweetal thuis te krijgen”, klinkt het bij een woordvoerder. Zo worden de mogelijke routes van het tweetal tussen Raamsdonkveer en haar ouderlijke woning in Vught, nabij ’s-Hertogenbosch onderzocht. In de loop van de voormiddag werd ook een helikopter ingezet, en het laatste gsm-signaal van de begeleidster werd gepeild.

Ook vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland zoekt ook naar het meisje. Een woordvoerder laat weten dat de vrijwilligers in eerste instantie zoeken tussen Vught en Raamsdonksveer. “We moeten snel acteren. Als ze van de weg zijn geraakt, is er een kleine kans dat ze nog leven.” Vrijwilligers zoeken onder meer op snelwegen en binnenwegen. “We lopen en gaan op pad met quads en auto’s. Ook gaan er drones vliegen.” De woordvoerder vraagt mensen in de omgeving alert te zijn op sporen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER