Nederlandse politie zoekt overdag verder naar 10-jarig meisje met handicap en haar begeleidster 

De politie in Nederland zet haar zoekactie naar Hebe Zwart, een 10-jarig meisje, en haar begeleidster morgen (woensdag) verder. "Nu het donker is wordt het zoeken lastiger, daarom stopt de zoekactie en gaan we morgen verder", zegt ze op Twitter. Hebe en haar begeleidster werden voor het laatst gezien in Raamdonksveer in de provincie Noord-Brabant. De politie vreest dat Hebe in levensgevaar is en stuurde een Amber Alert (een landelijk waarschuwingsbericht) uit. 

Hebe (10) is verdwenen met haar begeleidster in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok. Volgens de Nederlandse politie heeft Hebe een "bijzondere motoriek", loopt ze wankel met de voeten naar buiten en heeft ze scoliose, een verdraaiing en verkromming van de wervelkolom. Hebe zou in een rolstoel kunnen zitten.

De politie vreest dat Hebe in levensgevaar is en stuurde een Amber Alert (een landelijk waarschuwingsbericht) uit. Ook over het welzijn van haar begeleidster maakt de politie zich zorgen, aldus politiewoordvoerder Dion Luijten in het Nederlandse NOS Radio 1 Journaal. "We hebben geen idee wat er aan de hand is. De begeleidster is op dit moment nog vermist. Of ze een actieve rol heeft in de vermissing van het meisje, zal uit verder onderzoek moeten blijken."

Over de identiteit van de begeleidster kan de politie niks zeggen. Het gaat in ieder geval om een vrouw van 26 jaar oud met blond, halflang haar en blauwe ogen. Het tweetal was maandagavond in de auto van een dagbesteding in Raamsdonksveer onderweg naar huis in Vught, maar daar zijn ze nooit aangekomen.

BEKIJK - "De politie heeft heel weinig aanwijzingen en houdt alle pistes open", zei journalist Joris van Poppel vanavond vanuit Sprang-Capelle:

Videospeler inladen...

Hele dag gezocht

De hele dag werd met man en macht gezocht naar het meisje en haar begeleidster. De politie werd daarin bijgestaan door meer dan 100 oud-militairen die gespecialiseerd zijn in dergelijke zoekacties. Er werden ook helikopters en drones ingezet, maar voorlopig ontbreekt elk spoor van de verdwenen meisjes.

De Politie Eenheid Oost-Brabant liet vanavond weten dat de zoekactie morgen wordt verdergezet. "Nu het donker is wordt het zoeken lastiger, daarom stopt de zoekactie en gaan we morgen verder", meldt ze op Twitter. "Het onderzoek gaat onverminderd door en we lopen alle informatie uit die we tot nu toe hebben."

Deze namiddag was er een uitgebreide zoekactie in Waspik, dat op de route ligt van Raamdonksveer naar Vught. "De politie ontving een melding dat er een oliespoor was gezien in het industrieterrein van Waspik en dat daar dus mogelijk een auto in het water zou beland zijn", vertelde Fatma Taspinar die ter plaatse is. Uiteindelijk werd er een auto gevonden in het water, maar het bleek niet om de auto te gaan die gezocht werd.

Meest gelezen