©  AFP

Bijna 3 miljoen kaarten verkocht voor WK voetbal in Qatar: “De wereld is enthousiast”

Bron: BELGA

Voor het komende WK voetbal in Qatar zijn bijna 3 miljoen kaartjes verkocht, melden de organisatie en Wereldvoetbalbond FIFA.

“We hebben altijd gezegd dat Qatar de beste editie ooit van het WK zal organiseren. En als je nu rondkijkt in het land, naar de allernieuwste stadions, de trainingsvelden, de metro en de verdere infrastructuur, zie je dat alles klaar is en dat iedereen welkom is”, zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino. “De wereld is enthousiast. Qatar is klaar. Samen zullen we er het beste WK ooit van maken, op en naast het veld.”

©  REUTERS

De organisatoren maakten bekend dat 2,89 miljoen kaarten zijn verkocht voor de 64 wedstrijden in de acht stadions. De vraag naar kaarten was het grootst van fans uit Qatar, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Argentinië, Frankrijk, Brazilië en Duitsland.

Kritiek is er ook in aanloop naar het WK. De werkgroep van de Europese voetbalbond UEFA voor de mensen- en arbeidsrechten in Qatar heeft FIFA opgeroepen voor het einde van de maand nog met een reactie te komen op vragen over het opzetten van een compensatiefonds voor arbeidsmigranten in Qatar. Het geld moet worden gebruikt om onder meer achterstallig loon te betalen en families van overleden arbeidsmigranten te compenseren. Ook is er kritiek op de mensenrechtensituatie in het land.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer