Foto ter illustratie

Schietpartij in Tongeren heeft mogelijke link met drugsmilieu 

De schietpartij van maandagavond in Tongeren heeft een mogelijke link met het drugsmilieu. Dat bevestigt het parket van Limburg. De verdachte die eerder werd opgepakt, is mogen beschikken. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk en wordt verder onderzocht.

Maandagavond rond 20.30 uur werden in en rond een woning in de Nieuwstraat in Tongeren schoten gelost. Het waren buurtbewoners die de schoten hoorden en de politie verwittigden. Daarop heeft de lokale politie samen met de speciale interventie-eenheden een huiszoeking uitgevoerd in een woning in de Nieuwstraat in Tongeren.

Na het schietincident zouden verschillende jongemannen op de vlucht zijn geslagen. Het lab voert een sporenonderzoek en ook een ballistisch expert kwam naar de plaats van de schietpartij. Er werden geen slachtoffers aangetroffen.

Verdachte vrij

De wegpolitie Limburg heeft kort na het schietincident een mogelijke verdachte onderschept. Maar het parket van Limburg meldt dat die persoon in de loop van dinsdag opnieuw is vrijgelaten, omdat hij niets met de feiten te maken had. Het onderzoek loopt nu dus verder.

Meest gelezen