Eind september kwamen overal ter wereld, zoals hier in Los Angeles, jongeren en ouderen op straat om te klimaatcrisis op de kaart te zetten.
Volledig scherm
Eind september kwamen overal ter wereld, zoals hier in Los Angeles, jongeren en ouderen op straat om te klimaatcrisis op de kaart te zetten. © AFP

“Geef in kleuterklas al les over het klimaat”: Vlaamse Jeugdraad komt met opmerkelijk advies

De Vlaamse Jeugdraad roept de onderwijskoepels, mediaspelers en ministers om op kinderen en jongeren meer én correcter te informeren over klimaatverandering. Opvallend: de jeugdraad adviseert om het onderwerp op te nemen in de leerplannen, al vanaf de kleuterklas.

21 reacties

  • Guy Van Brussel

    2 jaar geleden
    Voor mij is het heel duidelijk wat hier achter steekt,...en ik ben niet alleen ! Laat een kind, een kind zijn, want dat zijn ze slechts één keer !
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Marc Vissers, klimaatopwarming is een woord dat van in het begin verkeerdelijk gebruikt werd. Het is klimaatsverandering. En dat is totaal iets anders. En he zou kunnen dat je harder zal moeten stoken als je dak eraf vliegt.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    2 jaar geleden
    Een kleuterklas is een lokaal voor kleuters GEEN leslokaal en zeker geen plaats om te indoctrineren, hetgeen men nu zinnens is te doen met onschuldige schepseltjes.
  • luc meeus

    2 jaar geleden
    Ik denk dat er veel kleuters thuis in de kou zitten. Dat de aarde aan het opwarmen is, daar zullen er wel veel in geinteresseerd zijn.
  • Marc Vissers

    2 jaar geleden
    Het klimaat zal altijd veranderen en heeft dat ook gedaan in vroegere tijden. Als het opwarmt is het des te beter = minder stoken, minder kosten, minder CO2, dus ... :-)