AFP
Volledig scherm
© AFP

“Voor een doelman is het onmogelijk om te winnen”: Thibaut Courtois krijgt na 7de plaats in Ballon d’Or bijval van Michel Preud’homme

Ballon d'OrThibaut Courtois won gisteren op het gala van de Ballon d’Or de Lev Yashin Award voor beste doelman van het jaar, maar in het algemene klassement werd onze landgenoot ‘maar’ zevende en dat steekt toch een beetje. Michel Preud’homme, een andere legendarische doelman, legt de vinger op de wonde. “Er wordt altijd gekeken naar de spits of de spelverdeler.”

21 reacties

  • Rudy Simoens

    2 jaar geleden
    Een keeper is zeker een van de belangrijkste posities in het voetbal. Alleen zijn bijna alle keepers heel matige voetballers die vaak zelfs niet goed genoeg zijn voor de provinciale reeksen. De voetbaltechnisch sterkste voetballers zijn meestal aanvallers want een man uitschakelen op techniek en snelheid en ook succesvol afwerken dat is het moeilijkste facet van het spelletje!
  • Anthony Peeters

    2 jaar geleden
    Telt ook voor alle goudenschoenen in alle landen! Bijna altijd aanvallers soms is een middenvelder. Verdedigers moeten al veel doen om in de top10 te staan! Iemand als een deschacht had die minstens 1 keer moeten winnen en nu mag en moet eigenlijk mignolet de schoen winnen ben benieuwd of hij gaat winnen
  • Johan Meulenbergs

    2 jaar geleden
    Proficiat .. hij verdient dat
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Eerlijk gezegd, de beste speler van de beste ploeg krijgt al jaren aalmoezen als erkenning. De Bruyne is toch een trapje hoger dan Benzema. Als Madrid de CL wint is dit toch door Courtois en niet door Benzema. Madrid in de Premier league. Halfweg?
  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Heel juist gezegd jammer voor een keeper altijd vind ik ...! Want zonder courtois had real de champion's league niet gewonnen eh !