Inbreker riskeert 18 maanden cel: geïdentificeerd dankzij achtergelaten mondmasker

Themabeeld ©  Shutterstock

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een gevangenisstraf van achttien maanden gevorderd tegen een man die een inbraak zou gepleegd hebben in Sint-Genesius-Rode. De man kon geïdentificeerd worden op basis van een achtergelaten mondmasker, maar kwam dinsdag niet opdagen voor de rechtbank. Hij riskeert daarom bij verstek te worden veroordeeld.

jvh
Bron: BELGA

De inbraak vond op 6 februari 2021 plaats, in een woning in de Toekomstlaan in Sint-Genesius-Rode. De dader ging ervandoor met een aantal juwelen. Veel sporen liet hij niet achter, maar in de woning trof de politie wel een mondmasker aan waarvan de bewoners verklaarden dat het niet aan hen toebehoorde. 

De politie liet dat mondmasker grondig onderzoeken en dat leverde een bruikbaar DNA-profiel op. Nazicht in de verschillende binnenlandse en internationale DNA-databanken leerde dat het ging om het profiel van een Roemeense man. Die was in België nog niet in aanraking gekomen met het gerecht, maar in het buitenland wel.

Het parket eiste dinsdag een gevangenisstraf van achttien maanden tegen de man, die verstek liet gaan. Het vonnis valt op 15 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen