© ATV

Kabelbreuk in premetro hersteld: ondergronds tramverkeer in Antwerpen weer mogelijk

Door een kabelbreuk lag het premetroverkeer in Antwerpen dinsdagmiddag zo’n drie uur stil. De Lijn laat weten dat de technische ploegen het euvel hersteld hebben, waardoor het ondergronds tramverkeer stilaan weer op gang komt. Gevolgvertragingen zijn wel nog mogelijk, de pendelbussen rijden nog enige tijd om die vertragingen mee op te vangen.

jtp

De kabelbreuk deed zich rond 11.50u voor in de ondergrondse driehoek Opera-Diamant-Astrid. “Uit voorzorg werden de premetrostations volledig afgesloten. Onze technische ploegen kwamen ter plaatse om de schade zo snel mogelijk te herstellen”, zegt woordvoerder Marco Demerling van vervoermaatschappij De Lijn.

De hinder duurde zo’n drie uur. Door de kabelbreuk was de dienstverlening van tramlijnen 2, 3, 5, 6, 9 en 15 ernstig verstoord. Waar mogelijk volgde de tram een bovengronds traject. Van en naar Linkeroever konden reizigers terecht op buslijn 36 of op pendelbussen die tussen Van Eeden en de Rooseveltplaats ingelegd werden om de hinder te beperken.

Omstreeks 14.30u was de kabelbreuk hersteld, waardoor het ondergronds tramverkeer stilaan weer op gang komt. Gevolgvertragingen zijn wel nog mogelijk, de pendelbussen rijden nog enige tijd om gestrande reizigers van Linkeroever naar Antwerpen te brengen.

©  Victoriano Moreno

©  Victoriano Moreno

Onder meer het premetrostation aan de Groenplaats is afgesloten. © sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen