In de Liersstraat werden 15 dieren door de wolvenroedel omgebracht.  © roger dreesen

Wolvenroedel pakt elf schapen en vier alpaca’s aan rand van woonwijk in Meeuwen

Oudsbergen -

In de Liersstraat in Meeuwen zijn elf schapen en vier alpaca’s dood teruggevonden. Vermoedelijk het werk van één of meerdere wolven. Welkom Wolf waarschuwde dinsdag nog dat de welpen steeds vaker het militair domein verlaten.

De Liersstraat in Meeuwen is dichtbebouwd en ligt aan de rand van een woonwijk. In de straat wonen nog andere schapenhouders.

Jan Loos van Welkom Wolf heeft geen weet van een mogelijke wolvenaanval in Meeuwen. “Dit kan het werk zijn van een wolvenroedel, al is dit niet zeker. Mogelijk gaat het om surplus killing, wat wil zeggen dat elk dier dat zich binnen de omheining bevindt wordt gepakt door de wolf. Voor de wolf is dit eten voor een paar weken. Kortom, opportunistisch gedrag.”

Welkom Wolf zal de veehouders in de streek verder informeren. “De voorbije nacht konden we nog een landbouwer helpen in de zoektocht naar een weideklok om zijn weide te beveiligen. De komende dagen adviseren we in Bree, Peer, Houthalen-Helchteren en Bocholt veehouders hoe ze hun weides kunnen beveiligen.”

“Het jammer dat er opnieuw dieren door wolf worden gepakt”, zegt burgemeester Marco Goossens. “Mijn dieren gaan elke avond naar een veilige nachtweide met een beveiliging. De Vlaamse overheid biedt al financiële en andere steun. De begeleiding van de getroffen veehouders en hobbyboeren kan nog beter, bijvoorbeeld bij de afhandeling van schadedossiers. Vandaag kloppen de getroffen veehouders aan bij onze medewerkers van de milieudienst ”

(rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer