Maandag deelde Welkom Wolf nog videobeelden van Noëlla, August en hun welpen, die onder andere in de buurt van Meeuwen waren gezien.
Volledig scherm
Maandag deelde Welkom Wolf nog videobeelden van Noëlla, August en hun welpen, die onder andere in de buurt van Meeuwen waren gezien. © Welkom Wolf

Welkom Wolf ziet aanval op 11 schapen en 4 alpaca's in Oudsbergen als ‘surplus killing’: “Het dier hoopt zo een grotere voorraad aan te leggen”

OudsbergenIn de Lierstraat in Meeuwen (Oudsbergen) is er in de nacht van maandag op dinsdag wolvenschade vastgesteld met de dood van elf schapen en vier alpaca’s. Voor Jan Loos van de vzw Welkom Wolf gaat het duidelijk om ‘surplus killing’. “Wanneer wolven kleinvee aanvallen, doden ze soms meer dieren dan ze onmiddellijk nodig hebben”, legt Loos uit. De eigenaars van de dieren waren te aangeslagen om te reageren.

37 reacties

  • Tom Van Mechelen

    2 jaar geleden
    Loslopende honden die vee/wild aanvallen, geen probleem... Bompas die dassen neerknuppelen, geen probleem... Een dierenbezitter die schuldig verzuim pleegt wegens niet beschermen van (geïmporteerde dieren, alpaca's,...) geen probleem... Een wolf die natuurlijk gedrag vertoont, is blijkbaar een groot probleem. Van oogkleppen gesproken...!
  • Jan Mertens

    2 jaar geleden
    De wolf werd door onze over-overgrootouders netjes verjaagd. Niet zonder reden. Het getuigt van naieve betweterij om dit "prachtige dier" te herintroduceren, toch in de huidige omgeving. Romantiek mag er zijn, maar niet met roofdieren a.u.b.
  • Roger Wellens

    2 jaar geleden
    Er werden in Frankrijk in 2021 in totaal 115 wolven afgeschoten, de quota voor 2022 is 185 stuks. De overlast is enorm, er worden elk jaar ongeveer 10500 schapen gedood door de wolven in FR.
  • Willy Masson

    2 jaar geleden
    Men liegt dus als men verkondigd dat wolven niet bejaagd kunnen worden bij overlast. In Frankrijk mag men jagen op wolven omdat daar de situatie volledig uit de hand is aan het lopen en ook andere eu landen gaan of hebben de jacht al geplant . Het is zoals het volledig uit de hand gelopen experiment van de uitgezette vossen , ze zijn beginnen kweken als konijnen en nu mogen ze een gans jaar door bejaagd worden . In de eeklose regio was de overlast zo groot dat op een jachtpartij 50 vossen ..
  • Steven Vangavere

    2 jaar geleden
    Wat is uiteindelijk de bedoeling van Welkom Wolf organisatie? Men spreekt wel eens over probleemwolven, maar zijn er ook andere? Zou toch voorstellen om de we de wolf ook op de jachtkalender krijgen, van 1 Jan tot 31 dec, net zoals de wilde gans of wild konijn?