Drie jaar gevangenisstraf en 85.000 euro aan schadevergoedingen: daartoe zag de voormalige Italiaanse wielerkampioen Mario Cipollini zich nu veroordeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie jaar gevangenisstraf en 85.000 euro aan schadevergoedingen: daartoe zag de voormalige Italiaanse wielerkampioen Mario Cipollini zich nu veroordeeld. © PN

PORTRET. De donkere kant van gevallen wielergod Mario Cipollini (55): “Ik vermoord je. Je zal het geluid van je botten horen als ik ze breek”

De Italiaanse wielergod is voorgoed van zijn sokkel gevallen. Voormalig wereldkampioen en veelwinnaar Mario Cipollini (55) is tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor jarenlang fysiek geweld en doodsbedreigingen. Vooral zijn intussen ex-vrouw moest het zwaar ontgelden. Cipollini zat haar op een bepaald moment zelfs gewapend achterna. Of hoe de übermacho van het wielerpeloton in de jaren ’90 vandaag vergleden is tot een “extreem gewelddadige bullebak.”

6 reacties

  • Stroobants Alexander

    2 jaar geleden
    Die uitspraken moeten al volstaan om hem in de bak te draaien.
  • georgette hella

    2 jaar geleden
    Het zijn sterke schouders die de roem kunnen dragen ! Terugvallen op jezelf doet wat met een mens
  • pierre samaey

    2 jaar geleden
    Bekend of niet, wie of wat je geweest bent telt niet. Hij is een ziekelijke persoon een gevaar voor de maatschappij. Hopelijk leert hij zijn lesje nu al betwijfel ik het. Komt uit de epo en andere periode, zijn er veel die al zijn doorgeslagen in die tijd. Was een groot renner nu een crapuul.
  • Luc Heyndrickx

    2 jaar geleden
    Bekend zijn doet wat met een mens in de vergetelheid geraken waarschijnlijk ook
  • Dominic Palinckx

    2 jaar geleden
    Goeie gast heeft bij ons alle remblokjes vervangen van de fietsen aan een zeer mooie prijs.Alsook preventief mijn remkabel vervangen…gratis!