Vic Swerts en Dirk Coorevits.
Volledig scherm
PREMIUM
Vic Swerts en Dirk Coorevits. © PN

Soudal-top licht voor het eerst transfer van Lotto naar Quick.Step toe: “Van Aert had al in onze ploeg moeten zitten. Alleen is dat voorstel te laat overhandigd”

WIELRENNEN‘Soudal naar ploeg Patrick Lefevere’. Dat was in 2021 zo’n beetje de Belgische wielertransfer van het jaar. Zelfs al komt de naam van de Kempense siliconenfabrikant pas in 2023 op de truitjes van Lefevere. Negen jaar lang verzekerde Soudal wielerploeg Lotto van financiële armslag, maar resultaten bleven uit. Dat moet straks anders en beter, zeggen Soudal-stichter baron Vic Swerts (82) en CEO Dirk Coorevits in een exclusief gesprek met deze krant. “Wij bemoeien ons niet. Zo makkelijk is het niet om Patrick Lefevere te spelen.”

8 reacties

  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Lotto heeft met De Lie een nieuw uithangbord. Ze moeten niet zeuren met zo'n renner. En wat hebben ze niet allemaal in de pijplijn. En Viktor en Caleb niet vergeten. Veel ploegen zouden hiervoor de helft van de ploeg verkopen. Nu nog wat renners die mee kunnnen in de bergetappes en die komen eraan...
  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Was niets voor Wout een ploeg die als los zand aan elkeer hangt en heel weinig professionaliteit uitstraalt, met geld koop je niet alles..sfeer is minstens zo belangrijk..
  • wim rooyakkers

    2 jaar geleden
    Enkele jaren geleden haalde men de neus op voor dat crosserke. Van Mathieu had men ook twijfels of hij het op weg wel kon maken ,evenals van Merlier en Hermans, maar gelukkig hebben die sportief revanche gemaakt.
  • Jose Delie

    2 jaar geleden
    Iedere ploeg wil Van aert ! Logisch !
  • René Pijnacker

    2 jaar geleden
    Zolang Remco bij QS rijdt zal Wout daar niet tekenen verwacht ik.