© atv

Antwerps acteur Noureddine Farihi (65), bekend als Mo uit ‘Thuis’, overleden

Acteur Noureddine Farihi (65), vooral bekend als Mo in Thuis, is overleden. Dat schrijft acteur Saïd Boumazoughe op Instagram en zijn management bevestigt het trieste nieuws.

edb

LEES OOK. PORTRET. Noureddine Farihi (65) overleden: van havenarbeider en schilder tot acteur die Nederlands leerde via kinderprogramma’s

Farihi overleed afgelopen nacht in zijn slaap aan de gevolgen van kanker. Zijn familie heeft het over een “oneerlijke en korte strijd”. De acteur laat een partner en twee kinderen achter. In de Antwerpse moskee El Fath En Nassr vindt woensdag om 16u een gebedsmoment plaats.

Noureddine Farihi speelde vijftien jaar lang de rol van Mohammed ‘Mo’ Fawzi in Thuis. In 2011 was hij voor het laatst te zien in de populaire soap. Hij had ook bijrollen in Danni Lowinski, Nachtwacht, Pandore en Chaussée d’Amour en de film Patser.

De laatste jaren was hij vooral actief in internationale producties, zoals Cellule de Crise (2020), en Braqueurs (2021). Afgelopen voorjaar stond hij nog op de set van de Amerikaanse film Last Voyage of the Demeter.

LEES OOK. Tv- en filmwereld neemt afscheid van acteur Noureddine Farihi: “We zijn een legende verloren”

In Patser was Farihi samen met Saïd Boumazoughe te zien, die een bericht deelt op Instagram.“Ik ga je missen mijn held, mijn pionier”, schrijft Boumazoughe.

©  Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER