Wagens in brand gestoken aan commissariaat in Brusselse Marollen, politie opent onderzoek naar brandstichting

Er zijn dinsdagnacht twee wagens uitgebrand voor een politiecommissariaat in de Brusselse Marollen. Politievakbond VSOA gaat uit van brandstichting, en vraagt om een reactie van het gerecht. Dat heeft inmiddels bevestigd dat het gaat om brandstichting, en heeft een onderzoek geopend.

jvh, cvh, cds
Bron: Eigen berichtgeving, Belga

De brand vond dinsdagnacht omstreeks 2.45 uur plaats aan het commissariaat van de lokale politie, op de hoek van de Hectoliterstraat en de Sint-Theresiastraat. Het gaat niet om officiële politievoertuigen, maar om auto’s van particulieren die op de openbare weg geparkeerd stonden.

“We hebben daar een bluswagen naartoe gestuurd, die beide voertuigen geblust heeft”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De wagens zijn wel zwaar beschadigd. Gewonden vielen er niet. De juiste oorzaak moet nog nader onderzocht worden.”

Gevolg van controles?

Volgens politievakbond VSOA werden beide wagens opzettelijk in brand gestoken. Op Twitter legt de vakbond de link met politiecontroles die de voorbije dagen plaatsvonden in de Marollen. “De laatste dagen werden er controles uitgevoerd in de wijk Marollen in Brussel”, klinkt het daar. “Dit wordt uiteraard niet gesmaakt. Verschillende voertuigen werden in brand gestoken voor het commissariaat. Reactie van Justitie? @VincentVQ #geweldtegenpolitie”

“Sinds een week is er een actieplan en een taskforce, en is de politie begonnen met grote controles”, aldus een bron. “Targets zijn jongerenbendes, drugsdealers, en helers van gestolen goed. De toestand in de Marollen liep de laatste maanden de spuigaten uit met veel diefstallen en veel drugsoverlast”.

“De grote achteruitgang van de veiligheid in de Marollenwijk heeft te maken met het feit dat er heroïnedealers aan de slag zijn, die greep krijgen op de wijk”, aldus een andere bron. “De twee auto’s die vannacht in brand gestoken zijn, stonden voor het commissariaat maar behoren aan buurtbewoners. We vermoeden dat het om wraak gaat, maar er is nog niemand opgepakt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie bevestigt inmiddels dat het gaat om brandstichting. “Er is een onderzoek geopend naar opzettelijke brandstichting”, aldus woordvoerster Sandra De Tandt. Of de brandstichting effectief te maken heeft met de verhoogde controles in de wijk, wil men echter niet gezegd hebben. “We geven geen commentaar over de reden van die verhoogde controles, en of er al dan niet een verband is met de brandstichting.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen