“Ik werd geviseerd”, zo stelde de man voor de Tongerse rechtbank. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Maaseikenaar riskeert werkstraf omdat hij agenten uitscheldt: “Hoop dat je kanker krijgt”

Maaseik -

Een 31-jarige man uit Maaseik riskeert een werkstraf van 65 uren voor smaad aan de politie. De man werd gecontroleerd met zijn bromfiets, maar dat was niet naar zijn zin.

Shauni Deferm

Op 31 maart 2021 werd de dertiger met zijn motorfiets tegengehouden. Hij moest zijn papieren tonen en een speekseltest afleggen. Die bleek positief. “Hij werd meteen agressief tegenover de inspecteurs”, zo stelde de Tongerse procureur. “Hij riep ‘God zal u tot het einde van uw dagen straffen. Ik hoop dat je kanker krijgt!’” Het rijbewijs van de man werd meteen vijftien dagen ingetrokken. Op 14 april belde de man naar het politiebureau. “Maar ook toen werd hij verbaal weer erg agressief”, aldus de aanklager.  

Geviseerd

De man stelt dat hij geviseerd werd door de agenten. “Al mijn papieren waren in orde. Toen ik vroeg waarom ik tegengehouden werd, antwoordde die agent dat hij zich gewoon wat verveelde op het werk. Toen ben ik inderdaad boos geworden”, gaf hij toe. “Die speekseltest was positief, maar ik had die dag niets gebruikt en ik had geen drugs op zak.”

Vonnis volgt op 16 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer