Militair uit Leopoldsburg krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op zijn vrouw tijdens seksueel experiment

Een militair uit Leopoldsburg is ook in beroep veroordeeld tot 8 jaar cel voor de moordpoging op zijn echtgenote. Hij wilde haar wurgen tijdens een hardhandig seksueel experiment, en het doen lijken op zelfmoord, maar dat plan mislukte. 

De feiten gebeurden op 8 augustus 2018. De vijftiger overhaalde het slachtoffer tot een BDSM-experiment, waarbij hij haar zou laten "zweven". Ze werd geblinddoekt, gekneveld en kreeg een gagbal in haar mond. Vervolgens plaatste hij een lus rond haar nek en probeerde hij haar in een verhangingspositie te krijgen. Er schoot echter een haak los uit de muur, waardoor ze op de grond viel en het mislukte. 

Geen zelfmoordgedachten

De militair beweerde dat zijn echtgenote zelfmoord wilde plegen, maar dat strookte volgens het hof niet met de resultaten van het medisch onderzoek en met de reconstructie. De vrouw had volgens haar omgeving ook geen zelfmoordgedachten. 

De militair had wel een nieuwe vriendin en had haar gezegd dat hij van zijn vrouw aan het scheiden was en ze snel bij hem kon intrekken. Hij krijgt dus 8 jaar cel en moet het slachtoffer 18.000 euro schadevergoeding betalen.  

Meest gelezen