Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

Tabaksautomaten binnenkort enkel toegelaten in supermarkten

Er komt een algemeen verbod op sigarettenautomaten, behalve in de supermarkten. Dat staat in een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), dat dinsdag in eerste lezing groen licht kreeg in de bevoegde Kamercommissie. Indien de tekst de parlementaire weg aflegt, zullen tabaksautomaten dus moeten verdwijnen uit de horeca.

6 reacties

  • Jan Hebbelinck

    2 jaar geleden
    Eerst en vooral, heb nooit een sigaret gerookt. Maar ergens heb ik het gevoel dat mensen die roken en drinken misdadigers zijn maar cannabis en andere druggebruikers daar hoor je niks over. Ik weet het nog zo allemaal niet hoor.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    In Nederland hebben ze dat grondig onderzocht, Eric De Baeremaeker. De roker kost de gezondheidszorg niet meer dan hij de schatkist opbrengt. Het is net omgekeerd. Een belangrijk gegeven daarin is dat rokers vroeger sterven. Dan minder lang pensioen trekken en ook nog die vele jaren met dure zorg niet kennen voor stokoude bejaarden. Voor de dwarsliggers. Het is dus beter om te stoppen met roken en gezond te gaan leven.
  • Marc Wolfs

    2 jaar geleden
    Nog duurder maken
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    De ene rijd naar Luxemburg en de andere denkt dat het goed is voor de schatkist ? Iemand die rookt kost meer aan de gezondheidszorg dan dat het opbrengt aan de fiscus . Gezond verstand is tegenwoordig moeilijk te vinden .
  • Henri Janssens

    2 jaar geleden
    Geen probleem, ik koop ze toch 'en masse' in Luxemburg, een pak goedkoper, en een tof uitstapje voor mij en mijn viervoeter.