Suella Braverman (42) verstuurde een officieel document met haar persoonlijke e-mailadres, zegt ze in haar ontslagbrief, die ze op sociale media deelde.
Volledig scherm
Suella Braverman (42) verstuurde een officieel document met haar persoonlijke e-mailadres, zegt ze in haar ontslagbrief, die ze op sociale media deelde. © AP

Liz Truss verliest alweer minister: Britse minister van Binnenlandse Zaken neemt ontslag

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman is opgestapt, zo melden verscheidene Britse media. De reden voor haar ontslag zou een inbreuk op de ministeriële code zijn. Ze verstuurde een officieel document met haar persoonlijke e-mailadres, zegt ze in haar ontslagbrief, die ze dinsdagavond postte op Twitter. Ze wordt vervangen door Grant Shapps, de voormalige minister van Transport onder premier Boris Johnson.

16 reacties

  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    In GB nemen ministers hun verantwoordelijkheid? Echt? Niets geleerd van de massale exit toen Boris Johnson bleef vasthouden aan zijn ambt? Dit was een drogreden om het 'eervol' af te kunnen stappen en de poten onder Truss' stoel af te zagen. Moesten de Tories verantwoordelijk zijn, hadden ze haar in de 1e plaats nooit aangesteld. Land in totale chaos op minder dan een maand, knap staaltje en ze zaten er allemaal gewoon naar te gapen.
  • Bart Timperman

    2 jaar geleden
    De politiek in GB blijft een grote klucht, dan ben ik nog blij met de Belgische politiek hier.
  • Jos Brems

    2 jaar geleden
    In GB nemen ministers hun verantwoordelijkheid. als ze fouten maken. In België daarentegen trekken ze hun paraplu open en klampen ze zich vast aan hun postje, zelfs nadat ze een hele kudde kemels hebben geschoten.
  • Erik Bervoets

    2 jaar geleden
    In Engeland nemen de ministers tenminste nog hun verantwoordelijkheid, in België daarentegen...
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Om nog iets van Groot-Brittannië heel te laten zou het beter zijn om Liz Truzz zo snel mogelijk uit de politiek te verwijderen.