© ATV

Oom van voorzitter Vlaamse Jeugdraad gearresteerd: “Ik liet valies met cocaïne achter”

Mourad B. (45), de oom van voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het Antwerps parket aan onze redactie. De man heeft inmiddels bekend dat de valies met cocaïne die in de ouderlijke woning van Bachrouri werd aangetroffen, van hem was. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer.

vdaa

Enkele weken geleden raakte via Gazet Van Antwerpen bekend dat de politie een huiszoeking had uitgevoerd in de ouderlijke woning van Amir Bachrouri, de voorzitter van de Vlaams Jeugdraad. De politie had een concrete tip ontvangen dat er in de woning een aanzienlijke hoeveelheid drugs verstopt zou zijn. De speurders vonden vervolgens een reiskoffer met ongeveer 20 kg cocaïne.

De voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, zijn moeder en zijn minderjarige zus werden verhoord over de vondst. Ze verklaarden eensluidend dat de koffer was achtergelaten door familielid, die op dat moment in Marokko verbleef. Het ging om een oom, die over een sleutel van de woning beschikte. Amir Bachrouri en zijn moeder werden niet verhoord als verdachte, maar getuige.

LEES OOK. “Wie lapt dat zijn eigen familie nu?” Voorzitter Vlaamse Jeugdraad spreekt voor het eerst na vondst van 20 kilo cocaïne in zijn huis

De oom die de koffer met drugs in ouderlijke woning van Bachrouri zou hebben achtergelaten, is de 45-jarige Mourad B., een broer van de moeder van de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. De man probeerde enkele dagen geleden om ongemerkt terug te keren uit Marokko, wetende dat hij door politie en justitie werd gezocht. Daarom probeerde hij via een alternatieve route - via Portugal - naar ons land terug te keren. Zijn terugkomst werd echter opgemerkt door de veiligheidsdiensten en hij werd gearresteerd.

De man legde inmiddels bekentenissen af bij de onderzoeksrechter. “Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer”, zeggen zijn advocaten Liliane Verjauw en Natalie Van Sande. Mourad B. zou de drugs in de woning van zijn zus hebben achtergelaten, omdat hij bang was dat de coke anders gestolen zou worden.

LEES OOK. PORTRET. Amir Bachrouri (19) in opspraak: geëngageerd rechtenstudent die politici durft confronteren met problemen van jongeren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen