Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) zet even haar ministerpost opzij en kiest voor mentale rust.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) zet even haar ministerpost opzij en kiest voor mentale rust. © Jelle Vermeersch

Nadat Meryame Kitir voor rust kiest: verdwijnt het taboe op mentale gezondheid ook in de politiek?

Op doktersbevel moet minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) een tijd rusten. De Limburgse is al de derde minister op korte tijd die de Wetstraat (tijdelijk) vaarwel zegt om persoonlijke redenen. Is het taboe rond mentaal welzijn in de - toch wel - politieke machowereld aan het verdwijnen?

29 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Betaald relaxen aan 6.000 € per maand ? Deze gepensioneerde is ook kandidaat.
  • daniel budenaerts

    2 jaar geleden
    Hopelijk heeft de minister nu de tijd om haar kleerkast verder aan te vullen bij Fashionpoint op de Pauwengraaf in Eisden-Maasmechelen.
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    en ook op de kap van de belastingbetaler met doorbetaalde wedde van 6000 eur per maand. Ik heb ook dringend nood aan mentale rust maar als ik bij dokter ga, zegt ze 'je bent nog fel genoeg, ga maar werken dat je je werk niet verliest in deze tijden' en ik kan gaan zonder mentale rust en doktersbriefje.
  • Jos Brems

    2 jaar geleden
    Ik hoop dat tijdens haar rustperiode het (spreekwoordelijke) gat in haar hand zal genezen..
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Ironisch dat vandaag haar mentale welzijn op de eerste plaats komt, terwijl het mentaal welzijn van haar medewerkers haar zo goed als nooit leek te interesseren.