Toeristen vinden opnieuw weg naar Brugge, maar “er is geen reden tot euforie”

© mvn

Kruipt het toerisme in Brugge stilaan uit het dal? De hotelcijfers zijn alvast hoopgevend, want in december, januari en februari waren er meer verblijfstoeristen dan het jaar voordien. “We mogen niet klagen, maar er is ook geen reden tot euforie.”

Koen Theuns

Een bezettingsgraad van 71 procent in december, en respectievelijk 44 en 55 procent in dalmaanden januari en februari: de Brugse hotels hebben relatief goede maanden achter de rug, zo blijkt uit de Hotelbarometer van Toerisme Vlaanderen. Want sinds de laatste maand van vorig jaar vonden, voor het eerst sinds de aanslagen in Brussel een jaar geleden, opnieuw meer verblijfstoeristen de weg naar Brugge.

Al hoort daar wel meteen ook een kanttekening bij, want het toerisme in Brugge kende al een terugval sinds de aanslagen in Parijs in november 2015. Niettemin zijn de cijfers van de voorbije maanden te vergelijken met die van 2012 en 2013.

“Het klopt wel dat er een kentering is geweest. Ook scholen en andere groepen, die vorig jaar massaal annuleerden, zien we nu met mondjesmaat terugkomen. We zitten nog niet op hetzelfde niveau, maar de toekomst ziet er toch wat rooskleuriger uit”, zegt Karel Hessels, voorzitter van Horeca Vlaanderen afdeling Brugge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen