Vrouw haalt een pot eten van een geïmproviseerd fornuis naast haar kleinkind in Kivsharivka, Oekraïne.
Volledig scherm
Vrouw haalt een pot eten van een geïmproviseerd fornuis naast haar kleinkind in Kivsharivka, Oekraïne. © AP

Europese Commissie helpt Oekraïne met onderdak voor de winter

De Europese Commissie gaat Oekraïne helpen met onderdak voor de winter. De commissie trekt 175 miljoen euro uit voor noodhulp in Oekraïne en buurland Moldavië. Het geplaagde land ziet de winter met zorg naderen nu Rusland onder meer de elektriciteitsvoorziening deels heeft uitgeschakeld.

8 reacties

  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    En wij wat moeten wij doen waar is onze steun dat geld is wel ons geld dat ze daar gretig rondstrooien dat ze ginder stoppen met de zot uithangen drie miljard van ons gestolen zeg ik.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Moest er nu een koude in België komen van -30°C in België, zou ik de ongerustheid nog begrijpen. Ik zit 350 km onder Parijs en mijn enige houtstoof is nog niet aangestoken. Gisteren nog een short aangetrokken. Er is nog zoiets als klimaatopwarming. Dat de E.U drie miljard geeft aan de Oekraiense burgerbevolking. En trek ne pull-over aan !
  • Luc Caels

    2 jaar geleden
    Ze kunnen beter de Belgen helpen die komende winter in de kou zitten. En dat zijn er veel.
  • André Decrock

    2 jaar geleden
    Voor de EU-burgers die in de kou zullen zitten is er geen geld, de EU zal niet uit elkaar vallen want de verkozenen verdien te veel geld om dit zomaar te laten schieten, ik hou mijn hart vast wat er op 09.11.22 zal gebeuren in België
  • Marie jos Loyens

    2 jaar geleden
    Kan echt niemand die oorlog stoppen?