45-jarige man aangehouden voor drugsvondst in ouderlijke huis van voorzitter Vlaamse Jeugdraad

In de nasleep van de huiszoeking in de ouderlijke woning van Vlaams Jeugdraadvoorzitter Amir Bachrouri, waarbij een grote hoeveelheid cocaïne werd gevonden, is een 45-jarige man aangehouden. Dat zegt het parket van Antwerpen. Volgens Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zou het gaan om de oom van Bachrouri, maar dat wil het Antwerpse parket niet bevestigen.

De huiszoeking die op 6 september gebeurde bij de moeder van Bachrouri leverde de vondst van een koffer met 20 kilogram cocaïne op. Bachrouri zelf werd net als enkele andere gezinsleden ondervraagd in het dossier, maar ontkende elke betrokkenheid. 

Nu is dus een man van 45 opgepakt en ook door de onderzoeksrechter aangehouden. Morgen moet hij voor de raadkamer verschijnen. Volgens de kranten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zou het gaan om de oom van de Jeugdraadvoorzitter. Hij zou de feiten al hebben bekend. Het parket van Antwerpen kan dat niet bevestigen.

Amir Bachrouri werd in 2021 verkozen tot voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad en was toen de jongste voorzitter ooit van het adviesorgaan van de Vlaamse regering. Na de huiszoeking sprak de Jeugdraad zijn steun uit voor hem. Vlaams Belang plaatste Bachrouri wel op een campagnebeeld naast zakken met drugs, wat hen op heel wat kritiek kwam te staan.

Meest gelezen