James Webb-telescoop legt prachtige beelden vast van de "Zuilen van de Schepping”

Voor ruimtefanaten is het een bekend beeld: “De Zuilen van de Schepping”. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden in de kosmos en nu heeft de nieuwe superruimtetelescoop James Webb hem opnieuw bezocht.

19 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Wetenschappers kunnen redeneren: "Ja maar, als we in God geloven, dan zijn we toch uitgepraat?" Maar niets is minder waar. Want dan wordt het juist super-interessant ...
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Met onze ogen zouden we inderdaad iets anders zien, maar feit is dat de realiteit veel méér is dan onze ogen kunnen zien.
  • wesley netnem

    2 jaar geleden
    Met onze ogen zouden we heel iets anders zien ! Dus door de Ruimte reizen om zulke objecten te bezichtigen zal niet veel opleveren want Wij kunnen dat niet zien op deze manier ! Het is een samengesteld beeld , X-ray + UV +IR + Zichtbaarlicht en welke fliters nog allemaal Om tot dit beeld te komen !?
  • bruno draulans

    2 jaar geleden
    Ja, wat is de aarde toch nietsbetekenend, als je deze mooie beelden ziet met alle objecten op de achtergrond. Elk stipje kan op zich al een zonnestelsel zijn. Lesje voor Poetin in nederigheid, zou ik zeggen.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Lecocq Daniel, terechte vraag. Maar wie weet zijn er nog andere wezens ver van ons die hun eigen betekenis kunnen geven aan het heelal.