Nederlandse politie vindt auto met twee lichamen: "Vrijwel zeker gaat het om de vermiste Sanne en Hebe"

In de zoektocht naar het 10-jarig meisje met een handicap en haar begeleider heeft de Nederlandse politie woensdagavond een auto aangetroffen met twee lichamen in. Een politiewoordvoerder vertelde aan RTL-nieuws dat het vrijwel zeker gaat om de lichamen van Hebe en haar begeleidster Sanne. De auto werd gevonden in het water bij een verkeersknooppunt op ongeveer 40 kilometer van Raamsdonksveer, de plek waar het meisje en haar begeleidster vandaan vertrokken waren.

Gisterenavond maakte de Nederlandse politie bekend dat ze een donkerkleurige wagen gevonden hadden in het water vlak bij een verkeersknooppunt Empel, op ongeveer 40 kilometer van Raamsdonksveer, de plek waar het meisje en haar begeleidster vandaan vertrokken waren en het laatst gezien zijn. Een agent zou de bandensporen van de wagen gezien hebben. Toen vervolgens een politiehelikopter werd ingezet, werd de wagen gevonden.

In het voertuig werden twee lichamen aangetroffen. Hoewel de identiteit van de slachtoffers nog officieel moet worden bevestigd, zei een politiewoordvoerder aan RTL-nieuws dat het vrijwel zeker gaat om de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26).

Rond middernacht werd de snelweg A59 vanuit Waalwijk richting Den Bosch door de politie afgesloten, om onderzoek te doen bij de gevonden auto. Om iets over 01.00 u meldde de politie dat de lichamen waren geborgen, en dat de auto in de loop van de nacht uit het water zal worden getakeld, om op een andere plek uitvoerig onderzocht te worden. De politie "houdt alle scenario's open."

De politie was al sinds maandag op zoek naar het meisje en haar begeleider. De zoekacties concentreerden zich in Waspik, een 30-tal kilometer van de Belgische grens. Het voertuig werd uiteindelijk aangetroffen, nadat een agent bandensporen had opgemerkt bij het knooppunt Empel. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld die de auto (deels) in het water vond.

De Nederlandse autoriteiten zouden een dag eerder ook al op die plek gezocht hebben. Op dat moment werd de wagen echter niet gevonden. De vindplek van de auto lag immers behoorlijk ver van de bandensporen. 

Ondanks meer dan 100 tips moest de politie woensdagmiddag dus nog toegeven dat ze geen enkel spoor had. Maandagmiddag haalde Sanne de tienjarige Hebe op met een zwarte Kia Picanto in een dagcentrum in Raamsdonksveer. Ze zou haar naar huis brengen in Vught, maar daar kwamen ze nooit aan.

BEKIJK - Enkele beelden van de zoekactie in Empel (beeld: Reality Photo):

Videospeler inladen...

Meest gelezen