“Lokaal enkele buien, het blijft zeer zacht”

Op vele plaatsen in Limburg werd het vandaag een warme dag. De temperatuur liep namelijk voor de tweede keer deze maand op tot meer dan 20°C. Enkel in het uiterste noorden bleef het bij 19.5°C omdat de zon er daar net te laat door kwam om het kwik boven de kaap van 20°C uit te kunnen doen klimmen.

Ruben Weytjens

In de loop van de avond neemt de kans op enkele lokale buien opnieuw toe. Een onweershaard valt daarbij niet uit te sluiten.

Ook vannacht kunnen er links of rechts enkele buien passeren. Het wordt een zeer zachte nacht met temperaturen schommelend rond 15°C. De wind blijft zwak vanuit het zuiden waaien.

Vrijdag zullen er in de loop van de voormiddag buien over Limburg passeren. De timing is dus wat naar achter verschoven t.o.v. eerdere berekeningen. Op sommige plaatsen kan het er flink uit vallen en daarbij bestaat er opnieuw kans op onweer. Volgens sommige weercomputers houden die buien regionaal aan tot in de vroege namiddag, waarna er net als op donderdag brede opklaringen verschijnen. Daardoor loopt de temperatuur opnieuw op naar maxima rond 20°C. Vanwege de hoge luchtvochtigheid zal het dan ook best zwoel kunnen aanvoelen.

Er komt vrij veel wind te staan met kort na het middaguur gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten. In het eerste deel van de avond zal die wind dan weer luwen.

De nacht naar zaterdag verloopt droog en opnieuw zeer zacht. De temperatuur zakt nergens lager dan 11°C.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer