Na urenlang aanschuiven, misten gisteren en eergisteren heel wat passagier alsnog hun vlucht. De chaos was totaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Na urenlang aanschuiven, misten gisteren en eergisteren heel wat passagier alsnog hun vlucht. De chaos was totaal. © Photonews / Tine Schoemaker

INTERVIEW. Na het fiasco in Charleroi: waarom zelfs dit nauwelijks imagoschade oplevert

Na twee dagen chaos op de luchthaven in Charleroi kwamen vakbonden en directie gisterenochtend tot een akkoord. Tevergeefs probeerden huilende en duwende passagiers zich de luchthaven in te wurmen. Hoewel ook gisteren vertrekkende reizigers eraan waren voor de moeite: de deur bleef dicht. Transporteconoom Eddy Van de Voorde (UAntwerpen), maakt de balans en legt uit waarom Charleroi hier mee wegkomt en geen tweede Schiphol wordt.

16 reacties

  • dirk gommaerts

    2 jaar geleden
    Als je de drukte ziet aan de luchthavens weet ik dat vliegen te goedkoop is. Een ticket mag gerust 25% duurder. Maak er een milieutaks van.
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Dit was een politieke PS staking, maar legaal. Er stonden géén stakingspiketten, er waren géén wegblokkades, alleen de veiligheidsband was onbemand en dus kon men niet vertrekken. Reden voor de staking? Het doorbreken van het monopolie van 1 (politiek gesteund) bedrijf. Met 2 bedrijven zou de efficiëntie verhogen en de staking van bv. 1 bedrijf zou minder invloed hebben op de werking van de luchthaven. Máár Charleroi dat is Magnette, hij en hij alléén beslist wat mag.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    En moeten de mensen zich dan laten doen, braafjes op straat gezet als afval, hier gaat die nieuwe firma gewoon de toekomst van die mensen in gevaar brengen, neen ik geef ze gelijk men moet opkomen voor zijn toekomst zonder stakingen of syndicaat zou zelf niemand het geld hebben om een vliegtuig reis te betalen al daar eens aan gedacht??
  • wesley netnem

    2 jaar geleden
    Eigenlijk was dit een Onwettige staking ..want het ging niet om banenverlies of inkomenverlies ..maar gewoon een tweede speler erbij ?? Daar wordt het Recht op Staken voor Misbruikt door de Vakbonden ?!! Hier zouden de vakbonden moeten opdraaien voor de schade vindt ik ! Dit heeft niets meer te maken met recht op arbeid en bescherming, veiligheid !?
  • stefan crama

    2 jaar geleden
    Een wilde en onverwachte staking is onaanvaardbaar en dat moeten de vakbonden toegeven. Helaas ondermijnen ze hun bestaan door dit niet te doen.