Twee leerlingen van Lommelse school slachtoffer van cyberpesten en zware bedreigingen

Twee minderjarige meisjes van de school voor buitengewoon onderwijs Helix in Lommel worden zwaar gepest en zelfs bedreigd via sociale media. Een onbekend persoon maakt fake-accounts aan onder de naam van de meisjes en beledigt en bedreigt hen en deelt ongevraagd foto's. De school reageert bezorgd op de situatie en de politie is op de hoogte.

De twee leerlingen, beiden minderjarige meisjes, worden geconfronteerd met valse profielen op sociale media, van waaruit kwetsende berichten worden gestuurd over diezelfde leerlingen. Daarnaast krijgen ze online ook heel wat bedreigingen binnen, en gaan er oproepen rond om de meisjes fysiek te belagen of zelfs aan te randen. Naast het cyberpesten zouden er ook op school brieven gevonden zijn met gelijkaardige bedreigingen. Wie achter de pesterijen zit, en of het om medeleerlingen gaat, is nog niet duidelijk.

De school, SBSO Helix in Lommel, is op de hoogte van de situatie. "Eind vorige maand is de eerste melding bij ons binnengekomen", vertelt directeur Gert Jannes. "Wij hebben toen onmiddellijk contact opgenomen met de lokale politie, en de ouders van de leerlingen aangeraden om een klacht neer te leggen." De politie van Lommel bevestigt dat er een klacht is ingediend door de twee meisjes. Het onderzoek loopt nu om te onderzoeken wie de afzender is. De politie heeft het parket van Limburg ingelicht en vermoedt dat er nog extra klachten kunnen bijkomen. 

We maken ons zorgen om het welbevinden van onze leerlingen

Gert Jannes, directeur van SBSO Helix

"We zitten heel verveeld met de situatie", geeft Jannes toe. "En we maken ons zorgen om het welbevinden van onze leerlingen. Onze leerlingenbegeleider heeft nauw contact met hen, en we houden hen goed in de gaten. Ook het CLB en de ouders worden betrokken in het hele verhaal. We kunnen nu enkel wachten op het onderzoek, hopelijk weten we snel wie hier achter zit."

Als je zelf, online of op school, gepest of bedreigd wordt, stap je best zo snel mogelijk naar de leerlingenbegeleider of iemand die je kan vertrouwen. Als je een luisterend oor wil ,maar anoniem wil blijven, kan je ook altijd terecht bij Tele-Onthaal.

Meest gelezen