foto stad Tienen

Speciale "pizzavuilnisbak" aan Grote Markt in Tienen moet sluikstorten tegengaan

Aan de Grote Markt van Tienen heeft de stad een vuilnisbak gezet, speciaal voor lege pizzadozen. Met de komst van een populaire pizzaketen in het centrum van de stad belanden heel wat pizzadozen op straat. De nieuwe vuilnisbak moet dat probleem verhelpen.

Je kan er moeilijk naast kijken, een grote rode vuilnisbak in de pastorietuin aan de Grote Markt van Tienen. Het design mag dan wel zijn wat het is, de vuilnisbak werpt wel zijn vruchten af. “Het is een grote bak met een vierkante gleuf waar je perfect een pizzadoos in kan gooien”, legt burgemeester Katrien Partyka (CD&V) uit. “En we zien dat de vuilnisbak stilaan ook al heel wat dozen heeft verzameld.”

En dat is maar goed ook, want sinds de komst van een populaire pizzaketen belanden heel wat pizzadozen op straat. “Op de Grote Markt is een vestiging van Domino’s Pizza en die is heel populair bij onze jongeren”, vertelt Partyka. “Maar we zien dat daardoor wel lege pizzadozen op straat terecht komen. Dat komt natuurlijk ook omdat een pizzadoos niet door de opening van een gewone vuilnisbak past.”

Experiment

De opvallende vuilnisbak is voorlopig nog een proefproject. De burgemeester is alvast wel tevreden over het resultaat. “De pizzavuilnisbak is een experiment om te kijken of het ook effectief zal helpen op lange termijn. Maar het is precies wel een schot in de roos want de bak raakt al aardig vol.”

foto stad Tienen

Meest gelezen