De in Vlaanderen wereldberoemde 'Madam Kroket' - hier samen met haar ontdekker Luc Bellings - neemt al voor het tweede jaar bewust niet deel aan het Garnaalkrokettenfestival.
Volledig scherm
PREMIUM
De in Vlaanderen wereldberoemde 'Madam Kroket' - hier samen met haar ontdekker Luc Bellings - neemt al voor het tweede jaar bewust niet deel aan het Garnaalkrokettenfestival. © Joel Hoylaerts / Photonews

Madam Kroket boycot immens populaire Garnaalkrokettenfestival in eigen Oostende: “Alleen eerlijk als de kroket volledig ter plaatse wordt gemaakt”

Tomorrowland, maar dan voor de garnaal. Zo lijkt het Oostendse Garnaalkrokettenfestival al bij de tweede editie uitgegroeid. Ondanks een extra ‘festivaldag’ waren de 3.600 beschikbare tickets voor komend weekend in geen tijd uitverkocht. Daarbij strijden de elf deelnemende eetzaken ook om de titel van het allerbeste exemplaar. Al ontbreekt wel één grote naam op de affiche, de in gans Vlaanderen bekende Madam Kroket: “Ik wil enkel meedoen als de kroket van a tot z voor de ogen van de jury moet worden bereid. Dat lijkt me het enige correcte systeem.”