Helen, de tweede oudste gorilla ter wereld, is overleden.
Volledig scherm
Helen, de tweede oudste gorilla ter wereld, is overleden. © Louisville Zoo

Helen, de tweede oudste gorilla ter wereld en de oudste van de VS, overleden op 64-jarige leeftijd

Helen, die bekendstaat als de tweede oudste gorilla ter wereld en de oudste gorilla in de Verenigde Staten, is niet meer. Het geliefde bejaarde dier is afgelopen vrijdag gestorven op de gezegende leeftijd van 64 jaar, laat de zoo van Louisville weten.

  1. Hij loeit als een rund en schrokt zelfs kuikentjes op: als u deze enorme kikker tegenkomt, laat het dan zeker weten

    Hij loeit als een rund en schrokt zelfs kuikentjes op: als u deze enorme kikker tegenkomt, laat het dan zeker weten

    Maak kennis met de Amerikaanse stierkikker, een vraatzuchtige kolos die zelfs kuikentjes naar binnen speelt en kan loeien als een rund. En vooral: een kolos die niét gewenst is in onze streken. Aan al wie een Amerikaanse stierkikker gehoord of gezien heeft, vraagt het Agentschap Natuur & Bos die waarneming te melden. Om de kikker doeltreffend te kunnen bestrijden, moet de verspreiding van de invasieve exoot immers in kaart gebracht worden.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.