21-jarige man gooit zuur in gezicht en berooft slachtoffer: raadkamer bevestigt aanhouding

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding bevestigd van een 21-jarige man die begin oktober ammoniak naar een andere man heeft gegooid in de Lange Zavelstraat. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

nelo, jtp

LEES OOK. Drugsverslaafden gaan elkaar te lijf met ammoniak

Het incident speelde zich af op zaterdag 1 oktober in de Lange Zavelstraat. Een discussie ontaardde in een vechtpartij waarbij een van de mannen met ammoniak naar de andere gooide. “De twee mannen, beiden met de Marokkaanse nationaliteit, kenden elkaar van het opvangcentrum De Biekorf”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van parket Antwerpen.

“De man zou het 32-jarige slachtoffer bestolen en aangevallen hebben met een fles ammoniak na een uit de hand gelopen discussie. Toen het slachtoffer op de grond lag, werd hij nog op het hoofd gestampt.” De man raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte sloeg op de vlucht.

De Antwerpse politie startte een onderzoek waarbij onder meer camerabeelden van het incident onderzocht werden. Een patrouille kon de 21-jarige man zaterdagnamiddag op straat aantreffen en arresteren. “De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden op verdenking van poging doodslag en diefstal met geweld”, aldus Aerts.

De man verscheen donderdag voor de raadkamer in Antwerpen, die zijn aanhouding bevestigde. Het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV