© ATV

Man in levensgevaar na explosie tijdens dakwerken in Hoboken

Hoboken -

In de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken is een man donderdag zwaargewond geraakt bij een kleine explosie toen hij herstellingen op zijn dak wilde uitvoeren. Ook zijn woning raakte daarbij licht beschadigd. De man werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

nelo

De brandweer kreeg donderdag rond 11u een oproep van een explosie in de Emiel Vanderveldestraat. “Een man was bezig met enkele herstellingen op het plat dak achteraan zijn woning”, vertelt Jasmien O, woordvoerster van Brandweer Zone Antwerpen. Voor die herstellingen maakte hij gebruik van PU-schuim, dat wordt gebruikt om te isoleren. “Tijdens de werken was er een zeer plotse en grote toename van de luchtdruk waardoor er een drukgolf ontstond.”

De brandweer trof de bewoner zwaargewond aan op het dak van zijn woning. Hij werd geëvacueerd en onder begeleiding van een MUG in levensgevaar naar het Middelheim-ziekenhuis gebracht.

Door de drukgolf zijn ook de ramen van de woning gesprongen en enkele balken op het dak verschoven. De stadsingenieur kwam ter plaatse om de stabiliteit te evalueren, de brandweer heeft de getroffen woning gestut. De andere woningen in de straat bleven gevrijwaard.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV