Eddy Merckx zou wereldkampioen Remco Evenepoel in 2023 graag aan het werk zien in de Giro.
Volledig scherm
Eddy Merckx zou wereldkampioen Remco Evenepoel in 2023 graag aan het werk zien in de Giro. © BELGA/Photo News

De roze raad van Eddy Merckx voor Remco Evenepoel: “Op dit moment in zijn carrière rijdt hij beter de Giro dan de Tour”

GiroRijdt Remco Evenepoel (22) volgend seizoen de Giro of de Tour? Als het van Eddy Merckx afhangt, wordt het Italië. Treedt Evenepoel in zijn voetsporen door als wereldkampioen de Giro te winnen? “Hij heeft een evolutie doorgemaakt, maar het zal moeilijker zijn dan in de Vuelta”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

21 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    2 jaar geleden
    Elke generatie heeft zijn helden, in gelijk welke sport . Maar in de tijd van Merckx werd er gespoten en geslikt dat het een normale zaak was Zelfs in het veldrijden hebben ze er gepakt . Gelukkig werd de doping controle veel strenger aangepakt . Renners zoals Van Art of Evenpoel hebben dit niet nodig, daarom zijn ze zo goed .Die hebben geen raad nodig van sommige die ooit gepakt zijn.
  • nicole haeck

    2 jaar geleden
    Mooi gezegd André Aerts , niemand kan en mag zich vergelijken met Merckx . De allerbeste der tijden!!
  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Velen werden geveld door kou en sneeuw als de versteende maag niets meer op kan nemen..Scandinaviërs lijken de motor langer warm te kunnen houden gelijk Pedersen in Hargate dus naast een hoogtekamer zou een vriescel ook deugd doen, kanjer Kruithof trainde maniakaal op de rollen in een vriescel bij -25/30 voor de 11Steden..een blaas op zn ijzer maakte een eind aan Roelof's droom..
  • Bernd Vaes

    2 jaar geleden
    Tja, Merckx heeft waarschijnlijk gelijk…
  • peter De ridder

    2 jaar geleden
    Prachtig dit nog eens allemaal terug te mogen zien ! het mooiste moment vond ik dat remco naast Mass ging rijden en hem in de ogen keek om te zeggen " doe maar je best ik volg je op mijn gemakje "