Radio2

Twee leerlingen SIMA Aarschot staan even in voor sociale media Center Parcs voor goede doel: "We mochten zelfs overnachten!"

Twee leerlingen van SIMA Aarschot mochten voor YOUCA Action Day even werken voor Center Parcs De Haan. Jessica en Obie stonden in voor de sociale media van het vakantiepark en mochten daarvoor zelfs in een huisje overnachten. Obie: "Als ik kon, zou ik hier elke dag verblijven!"

Voor de YOUCA Action Day op 20 oktober engageren Brusselse en Vlaamse jongeren zich om een dagje te gaan werken.Ā  Het loon dat ze die dag verdienen gaat naar verschillende projecten, bijvoorbeeld een om mensen in Burkina Faso, Oeganda en Ecaudor op een duurzame manier aan voedsel te helpen.Ā 

Schoonmaker, kelner of bewaker

Ook Center Parcs koos ervoor mee te werken aan het project. Kelly Castelein, HR Recruiter bij Center Parcs De Haan vertelt: "WeĀ hebben voor YOUCA Action Day 32 jobs gecreĆ«erd. Het zijn allerlei verschillende jobs, bij elke functie loopt er wel een leerling mee: redder, bewaker, schoonmaker, kelner, kinderanimator..."

Twee leerlingen mochten al onze activiteiten in beeld brengen: de wildwaterbaan, de kinderboerderij...

Kelly Castelein, HR Recruiter Center Parcs De Haan

"Voor een aantal jobs hebben we out of the box gedacht", vertelt Castelein. "De leerlingen die we aannemen zijn soms creatiever dan wij. Daarom mochten twee van hen de sociale media van Center Parcs even overnemen." Leerlingen Jessica en Obie van SIMA Aarschot waren de gelukkigen en mochten als toerist in het park verblijven. Terwijl beheerden ze de TikTok-, Instagram- en Facebookpagina van het park. "Ze mogen alles in beeld brengen dat ze hier kunnen beleven. Ze zijn bijvoorbeeld gaan zwemmen in het donker, hebben de wildwaterbaan geprobeerd, bezochten de kinderboerderij, hebben een golfkarretje gehuurd en mochten hier eten."

We mochten echt in een huisje logeren!

Obie, leerling SIMA Aarschot

Ook de leerlingen zelf zijn enthousiast over de belevenis: "Ik kom hier al naartoe sinds ik klein was", zegt zestienjarige Jessica, die in SIMA Aarschot naar school gaat. "Daarom heb ik gesolliciteerd via de YOUCA-vacatures. Het is zo leuk dat we hier mochten overnachten, filmpjes maken en stories posten voor de sociale media van Center Parcs. We willen kinderen, jongeren en ouderen inspireren over wat ze hier allemaal kunnen doen."Ā 

Leerling Obie is even blij met de ervaring. "We mogen hier echt logeren, omdat we van zo ver moeten komen. We hebben meteen een foto genomen van ons huisje om op de Instagrampagina te posten", zegt hij. "Als ik kon, zou ik hier elke dag blijven."

Meest gelezen