Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg (rechts) en Zweeds premier Ulf Kristersson (Links) op de NAVO-conferentie in Brussel, 20 oktober.
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg (rechts) en Zweeds premier Ulf Kristersson (Links) op de NAVO-conferentie in Brussel, 20 oktober. © REUTERS

“NAVO zal Zweden en Finland helpen indien ze bedreigd worden”, zegt Stoltenberg

De NAVO zal Zweden en Finland helpen indien de twee landen bedreigd worden tijdens het proces om lid te worden van de alliantie. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg donderdag gezegd.

22 reacties

  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    De Turken hebben teveel belangen in het oosten en waren nooit een betrouwbare partner van de westerse alliantie maar een attol dat door de vs al jaren als een strategische plek wordt beschouwd .
  • jozef vanslembrouck

    2 jaar geleden
    Na deftige evaluatie, aanvraag snel afhandelen en reeds kunnen rekenen van gedeeltelijke bescherming. Unanieme goedkeuring, vetorechten afschaffen voor alle "verenigingen" die bv meer dan 10 landen hebben. landen die de regels van vereniging niet naleven (tegendraads) mogelijkheid bij grote meerderheid verwijderen.
  • Ivo Dewals

    2 jaar geleden
    Hongarije en Turkije direct verbannen uit de navo
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Dat is niets nieuws dat was vroeger ook al zo.
  • paul remy lemmens

    2 jaar geleden
    Zo snel mogelijk duurt al een maand , Turkije gaat niet tekenen