Arbeider (47) sterft op bouwwerf tussen twee loodzware betonnen platen

De man stond op de oplegger toen een van de betonnen platen kantelde en bovenop hem viel. © bfr

Izegem -

Een 47-jarige man uit Izegem is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval op een bouwwerf in de Baronstraat in Emelgem. De man kwam tussen twee zware betonnen platen terecht.

Bert Feys

Het ongeval gebeurde iets voor 14 uur langs de Baronstraat, vlak bij de rotonde. Daar wordt er momenteel werk gemaakt van enkele nieuwbouwwoningen. Een bouwvakker bevond zich op een grote aanhangwagen met daarop drie zware betonnen platen. De platen stonden verticaal opgesteld, de arbeider stond op een ladder tussen twee platen. “Toen een van de platen gemanipuleerd werd door een kraan, ging die aan het wankelen en kwam de arbeider klem te zitten”, laat het parket van Kortrijk weten.

De man kreeg een van de loodzware gevaartes op zich. De hulpdiensten, de brandweer en een MUG-team snelden onmiddellijk ter plaatse om de man te bevrijden uit zijn situatie. Collega’s van de arbeider probeerden nog met een kraan de platen te verplaatsen. Alle hulp kwam echter te laat. De Izegemnaar, die in de buurt van de plaats van het ongeval woont en bij een firma uit Zulte werkt, overleed ter plaatse kort nadat de hulpdiensten waren aangekomen.

De politie sloot na het ongeval de omgeving van het arbeidsongeval af. De Dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk start een onderzoek op naar wat er precies fout gelopen is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen