©  REUTERS

Manchester United zet Cristiano Ronaldo in de tribune voor topper, Portugees komt met statement: “Ik ben niet veranderd”

De situatie van Cristiano Ronaldo bij Manchester United wordt met de dag schrijnender. De Portugees komt de laatste weken niet verder dan de invallersbank en verliet woensdag nog vroegtijdig en misnoegd het stadion, nadat hij weigerde om in het slot van de gewonnen match tegen Tottenham in te vallen. Die actie blijft niet zonder gevolgen: Manchester United maakte donderdag bekend dat Ronaldo niet in de selectie zit voor de topper tegen Chelsea.

Raf Hermans, Vincent Van Genechten

“Cristiano Ronaldo maakt geen deel uit van de selectie van Manchester United voor de Premier League-wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. De rest van de ploeg is volledig gefocust op de voorbereiding op die wedstrijd”, klink het droge statement op de website.

De Portugese superster zou de komende drie dagen ook niet meetrainen met de groep en een boete van 1 miljoen moeten vrezen.

Ronaldo komt dit seizoen weinig aan spelen toe onder de trainer Erik ten Hag. De 37-jarige aanvaller stond dit seizoen in tien Premier League-duels pas drie keer in de basis. In de Europa League staat de Portugees wel steevast aan de aftrap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ronaldo kwam later op de avond met een statement op zijn Instagram-pagina. “Ik heb doorheen mijn carrière altijd geprobeerd respectvol om te gaan met mijn collega’s, tegenstanders en trainers”, aldus CR7. “Daar is niet aan veranderd. Ik ben niet veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon en prof als de voorbije twintig jaar. Respect is altijd belangrijk geweest in mijn beslissingsproces… Maar soms neemt de heat of the moment het over. Ik voel dat ik nu hard moet blijven werken, mijn ploegmakkers moet steunen en me klaarhouden op welke manier dan ook. Toegeven aan de druk is geen optie, dat is het nooit geweest.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer