‘Mini-opleiding’ voor zorgkundige moet tekort aan personeel wegwerken

Themabeeld. ©  Shutterstock

Een ‘mini-opleiding’ voor wie als zorgkundige aan de slag wil: het zou er vanaf volgend jaar op alle hogescholen moeten komen. De Vlaamse overheid werkt het korte traject uit om het tekort aan zorgkundigen weg te werken.

De opleiding richt zich tot wie al een bacheloropleiding volgt of volgde in een verwante sector zoals gezinswetenschappen, podologie of logopedie. “De nadruk ligt echt op een zo kort en gericht mogelijke opleiding, bijvoorbeeld in vakantieperiodes of via moderne lestechnieken”, zegt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Het initiatief komt er omdat woon-zorgcentra smeken om extra personeel. Bedoeling is dat je het certificaat kan behalen in combinatie met je studie of je job, zonder dat je een volledige hogeschoolopleiding moet volgen. Ook als je het diploma van de andere opleiding uiteindelijk niet behaalt, zal je aan de slag kunnen als zorgkundige. De Vlaamse regering onderhandelt wel nog met het federale niveau over het visum dat je nodig hebt om als zorgkundige aan de slag te gaan. (kba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen