ATV

“Volkse buurt” in Wilrijk opgeschrikt nadat drie molotovcocktails naar eethuis worden gegooid: “Link met drugsmilieu wordt onderzocht”

Wilrijk -

Onbekenden hebben donderdagnacht maar liefst drie molotovcocktails binnengegooid in een eethuis in de Schaliemolenstraat in Wilrijk. Dat bevestigt het Antwerps parket. De zaak brandde volledig uit, een bewoner van een bovengelegen appartement werd naar het ziekenhuis gebracht. Er is een onderzoek gestart.

jtp, nelo

De Antwerpse brandweer en de hulpdiensten werden iets na 3u opgeroepen voor een hevige brand in horecazaak Poké For You op de hoek van de Schaliemolenstraat en de Sint-Bavostraat in Wilrijk.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar kon niet vermijden dat de zaak zo goed als volledig uitbrandde. Uit voorzorg werden de bovenliggende appartementen ontruimd. Een bewoner raakte bevangen door de rook en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Molotov

Uit de eerste vaststellingen van de Antwerpse politie bleek dat er duidelijk sprake was van brandstichting. Ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. “De toegangsdeur van het restaurant werd vernield en drie molotovcocktails werden binnengegooid”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het Antwerps parket vorderde een onderzoeksrechter voor opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand en voor criminele organisatie. De federale gerechtelijke politie Antwerpen voert het verdere onderzoek. “De link met het criminele drugsmilieu is een piste die verder onderzocht zal worden”, aldus Aerts.

Porsches en Mercedessen

Poké For You opende in december 2020 de deuren. De zoon van de uitbater woont boven het restaurant en werd mee geëvacueerd. “Wij hebben er het raden naar waarom onze zaak geviseerd werd”, zegt hij. “We werken al twee jaar lang keihard in de zaak.”

De zaak draait overdag inderdaad goed, getuige daarvan de verschillende positieve recensies op diverse sites. Buurtbewoners en passanten stellen zich wel vragen bij de nachtelijke gang van zaken. “Tijdens onze pauze ’s nachts zien we verschillende passanten binnen en buiten gaan, zonder zo’n poke bowl te kopen”, aldus een werknemer van een naastgelegen bedrijf.

Een van de bovenburen bevestigt dat verhaal bij ATV. “Als ik ’s nachts thuis kom van mijn werk, zie ik hier Porsches en Mercedessen staan, maar is er niemand in de zaak. Dan stel ik me toch vragen in zo’n volkse buurt”, zegt hij.

(jtp, nelo)

© BFM 

© BFM

© BFM 

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM 

© BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV