Radio2

Schutter opgepakt nadat hij zich verschanst had in appartementsgebouw in Blankenberge

In de L. Dujardinstraat in Blankenberge is de man opgepakt die zich verschanste in een appartementsgebouw na een schietpartij. Deze morgen had de man op een vrouw geschoten, die daarbij gewond raakte. De buurt rond de straat was lange tijd afgezet, maar is ondertussen weer vrijgegeven. 

De speciale eenheden van de politie arriveerden rond de middag bij het appartementsgebouw waar de schutter zich verschanste. Een goeie drie uur later slaagden ze erin om de man op te pakken. Deze voormiddag had de man op een vrouw geschoten in de L. Dujardinstraat, vlakbij de Grote Markt van Blankenberge. 

Mensen die in de buurt waren, belden de hulpdiensten. De vrouw raakte gewond aan haar been en moest naar het ziekenhuis. "Gelukkig is de vrouw buiten levensgevaar", bevestigt de lokale politie van Blankenberge. De man die schoot, verschanste zich daarna in een appartement in het gebouw waar hij en het slachtoffer wonen. De andere bewoners werden geëvacueerd. 

BEKIJK - De speciale eenheden van de politie konden de schutter naar buiten leiden en oppakken:

Videospeler inladen...

"We hadden de straat afgezet", klinkt het bij de politie, "maar dat was om de situatie zo veilig mogelijk te houden. Alles was de hele tijd onder controle. We hadden de buurt al ontruimd voor de speciale eenheden uit Brussel toekwamen. Er is dus nooit gevaar geweest voor de omwonenden."

"Ik heb niks gehoord", zegt een van de omwonenden. "Ik zag dat alles afgespannen was en daarna moesten we direct naar buiten uit het gebouw. We mochten ook de straat niet meer in. Mijn huisgenoten moesten nog naar Limburg vertrekken, dus de politie is de valiezen gaan halen in het gebouw."

De straat werd ook lange tijd afgezet, maar de buurt is ondertussen weer vrijgegeven.
Radio2

Meest gelezen