©  BELGA

Ex-coach STVV en Standard aan de slag bij Cypriotische bekerwinnaar

Yannick Ferrera heeft een nieuwe club gevonden. De ex-coach van onder meer STVV gaat op Cyprus aan de slag bij Omonia Nicosia.

Domien Brepoels

De 42-jarige Brusselaar zat sinds januari zonder club, nadat zijn avontuur in Saudi-Arabië bij Al-Fateh afliep. Bij Omonia tekent hij tot 2024 en volgt hij de Noord-Ier Neil Lennon op, die na een 9 op 18 en zevende plaats in de competitie de laan werd uitgestuurd. Na passages bij Charleroi, STVV, Standard, KV Mechelen, Waasland-Beveren en Al-Fateh is het Ferrera’s zevende avontuur als hoofdcoach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bekerwinnaar met Standard en kampioenenmaker van STVV in tweede klasse mag er meteen aan de slag in de groepsfase van de Europa League. Omonia won vorig seizoen immers de Cypriotische beker en kwalificeerde zich voor de groepsfase door onder meer AA Gent uit te schakelen. Veel plezier beleefde de club daar nog niet aan, want in een groep met Real Sociedad, Sheriff Tiraspol en Manchester United is het rapport na vier wedstrijden 0 op 12. Ook coachen op Old Trafford zit er niet in voor Ferrera omdat Omonia de dubbele confrontatie met Ronaldo en co al achter de rug heeft.

Met Roman Bezus loopt er nog een ex-Kanarie rond in de Cypriotische hoofdstad. Andere oude bekenden zijn Jan Lecjaks (ex-Anderlecht) en Mix Diskerud (ex-AA Gent).

(db)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer