© jbs

Drie jaar cel geëist tegen man die broers van bruid neerstak op trouwfeest

De 49-jarige Omar M. uit Antwerpen riskeert drie jaar cel voor een steekpartij op een trouwfeest. De parkeerwachter zou de broers van de bruid met een mes te lijf zijn gegaan na een discussie over een foutgeparkeerde wagen.

Jonathan Bernaerts

“Die man heeft mijn leven verwoest”, zegt Hakim Amezian (34). Hij wijst naar het litteken op zijn gezicht: een lange snee van aan zijn mond tot aan zijn oor. “En dan heb je de littekens op mijn lichaam nog niet gezien. Elke morgen als ik in de spiegel kijk, word ik er weer mee geconfronteerd.”

Het drama gebeurde in de nacht van 12 op 13 oktober 2013 tijdens het trouwfeest van Hakims zus, op een parking aan zaal Flora aan de Sint-Annaboomstraat in Zwijndrecht. Hakim werd toen met een messteek in de hartstreek en een flinke snijwonde aan de hals naar het ziekenhuis gebracht. Hij verklaarde later dat hij met de parkeerwachter woorden had gehad, omdat hij zijn wagen niet voor de ingang mocht parkeren om de taarten af te zetten.

Toen hij later op de avond buiten een sigaretje stond te roken, was het opnieuw tot een discussie gekomen. Die ontaardde in een steekpartij. Zijn broer Khalid (28) was tussenbeide gekomen en had een messteek in de schouder gekregen. Ook hij duidde de parkeerwachter als dader aan.

Sporen van geweld

De politie trof Omar M. in het woongedeelte boven de feestzaal aan. Zijn hoofd vertoonde sporen van geweld en hij had een snijwonde aan zijn hand. Hij verklaarde dat een tiental mensen hem had aangevallen na een twist over een fout geparkeerd voertuig. Hij was naar binnen gevlucht en ontkende dat hij gestoken had.

Op het dak van een garagebox, vlak naast de keukeningang die de parkeerwachter gebruikt had, werd een vouwmes aangetroffen. Enkel het DNA van de beklaagde werd erop teruggevonden. Omar M. houdt vol geen mes gehanteerd te hebben en vraagt de vrijspraak.

De rechtbank doet uitspraak op 20 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER