Professor rijdt aula in Leuven binnen met Harley Davidson als stunt voor "Proffen tegen kanker"

In Leuven is professor Ilse Degreef met haar motor, een Harley Davidson, de aula van de universiteit binnengereden. Het was een stunt voor de actie "Proffen tegen kanker", waarbij proffen een prestatie leveren die geld opbrengt voor het goede doel. 

De studentenorganisatie BeMSA Leuven is bezig met geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Met het project We can-cer vive halen ze geld op voor het Leuvens Kankerinstituut. Telkens als er een bepaald bedrag is ingezameld, moet een prof een tegenprestatie leveren. Zo is er een prof die het kot van een student gaat poetsen, een andere prof geeft les in pyjama en Ilse Degreef is met haar Harley naar de les gekomen.

Degreef heeft haar motor nog maar 3 weken. "Het rijden gaat steeds vlotter. Ik kan er al een aula mee binnenrijden, dus dat is goed hè", vertelt ze al lachend. "Ik weet niet of er in het reglement staat dat je niet in een aula mag binnenrijden, maar ik heb wel hulp gevraagd aan de mensen van de bewaking."

BEKIJK - Prof Ilse Degreef verrast studenten en komt met haar Harley de aula binnen:

Videospeler inladen...

Lawaai maken

"Het was mijn plan om gewoon op de parking wat lawaai te maken met de Harley en dan iemand achterop te nemen, maar dat bleek niet te kunnen vanwege de verzekering", vertelt Degreef. "En de parking ligt ook te ver van de aula om het geluid van de motor te kunnen horen, dus heb ik maar beslist om binnen te rijden."

Het was een leuk moment, er is hard geapplaudiseerd en gelachen

Ilse Degreef, professor

De studenten reageerden natuurlijk laaiend enthousiast toen hun prof de aula binnenreed. "Het was een heel leuk moment, er is heel hard geapplaudiseerd en gelachen", zegt Degreef. "En blijkbaar heeft de actie "Proffen tegen kanker" veel geld opgebracht. Ik weet niet hoeveel, maar ik vermoed dat het bedrag straks wordt bekendgemaakt."

Meest gelezen