Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad. © ANP / EPA

Europese Unie belooft Oekraïne volgend jaar 18 miljard euro steun

Oekraïne zal volgend jaar elke maand ongeveer 1,5 miljard euro van de Europese Unie krijgen om de lopende kosten van het land te kunnen betalen. “Daar kan Oekraïne op rekenen”, beloofde Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen na afloop van de EU-top in Brussel.

25 reacties

  • Dirk Vade

    2 jaar geleden
    Betalen voor een uitgelokte Amerikaanse proxi-oorlog? Dit is niet onze oorlog. En Putin komt echt niet binnen in West Europa. Allemaal larie.
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Het enige dat belangrijk is voor Oekraïne zijn de schulden. Wie de schuld beheert is de baas. M.a.w. als de oorlog stopt en Zelensky zou als winnaar uit de oorlog komen heeft de VS het meeste kapitaal geïnjecteerd en zal Oekraïne naar de Amerikaanse pijpen moeten dansen.
  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    Wel Eric, Leo heeft een punt. En ik geloof dat Duitsland zelfs iets soortgelijks heeft inzake erediensten. Geen verkeerd principe hoor, degene die willen steunen betalen extra, de anderen niet. Mag voor mijn part voor meer of zelfs voor alles dan weten ze pas echt voor wat de burger wil betalen voor bepaalde zaken. Vraag is wel: gaan ze dat uiteindelijk volgen of toch weer de grote pot in?
  • Hugo Verlot

    2 jaar geleden
    Ons land zou een mooie bijdrage leveren als men de politiekers met 50% zou verminderen.
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Leo Duym, ge zult er geen boterham minder voor moeten eten. Als Poetin tot hier komt, gaat ge zelfs geen boterham meer hebben. Terecht dat dat land gesteund wordt, het is zelfs nog niet genoeg.