illustratie
AFP or licensors

Ontsnapte hond bijt jongen van 12 in Asse: "Hij is niet de eerste die wordt aangevallen"

De politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) gaat stappen ondernemen nadat een hond een jongen van 12 heeft aangevallen. Het gaat om een Amerikaanse staffordshireterriër. De jongen die voorbij fietste, werd door de hond gebeten en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Er zouden in het verleden nog mensen gebeten zijn door dezelfde honden. 

De jongen van 12 fietste donderdag rond 16.50 uur voorbij een woning in de Spoorwegbaan in Asse. “Twee honden kwamen plots vanuit de tuin de straat opgelopen en één van de twee honden, de Amerikaanse staffordshireterriër, heeft de jongen in de arm gebeten”, zegt commissaris Fred Scrayen van de politiezone AMOW. "De jongen is dan naar het ziekenhuis gebracht waar de wonden gehecht zijn."

Ik kon hem van mij afstampen, maar de muil zat al rond mijn knie

Getuige die ook aangevallen werd door de hond

Het zou niet de eerste keer zijn dat de honden iemand aanvallen. Verschillende mensen getuigen daarover op sociale media. “Ik kon hem van mij afstampen, maar de muil zat al rond mijn knie”, schrijft iemand. De politie heeft de eigenaar in het verleden ook al verhoord.

“Volgens een buurtbewoner zou de situatie al langer dan een jaar bezig zijn”, vertelt Scrayen. “Er werd zelfs al een hondje doodgebeten, maar de eigenares deed hiervan geen aangifte. Zelf hebben wij weet van een ander bijtincident in maart van dit jaar. Maar als mensen geen aangifte doen zijn wij niet op de hoogte en kunnen we ook niet optreden. Intussen horen we van buurtbewoners dat ze die omgeving zelfs vermijden."

Dit is een situatie die niet kan blijven duren 

Fred Scrayen, politie AMOW

De politie gaat nu verdere stappen ondernemen via het dierenwelzijnsteam. Zij behandelen dossiers die te maken hebben met dieren. “Alleen al wat er donderdag is gebeurd, is al erg genoeg, maar als er meerdere mensen zijn aangevallen en zelfs een hondje werd doodgebeten, is dit een situatie die niet kan blijven duren”, besluit Scrayen. “Volgende week zal er dan ook een beslissing vallen over wat er aan de situatie gedaan moet worden.”

Meest gelezen