Het ongeval op de E34

Dode en zwaargewonde bij zwaar ongeval op E34 tussen Kemzeke en Vrasene, zware avondspits in en rond Antwerpen door kapotte brugvoegen op de ring

Op de E34 tussen Kemzeke en Vrasene is een zwaar ongeval gebeurd. Daarbij zijn een dode en een zwaargewonde gevallen. De weg is volledig versperd richting Antwerpen, waar de avondspits moeizaam is verlopen. Dat kwam door kapotte brugvoegen op de ring in Merksem en op de opritten van Ekeren naar de A12. Richting Nederland loopt de vertraging nog op tot 20 minuten.

Op de E34 van Knokke naar Antwerpen is vanmiddag in Vrasene een zware aanrijding tussen drie vrachtwagens gebeurd. Daarbij is één bestuurder overleden, een tweede bestuurder werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén of meerdere bestuurders zagen een file te laat en botsten aan een hoge snelheid tegen elkaar. De ravage is aanzienlijk. Vanavond is de snelweg nog altijd helemaal versperd in Kemzeke. Wie naar Antwerpen wil, moet omrijden.

Het ongeval was geen goed nieuws voor het verkeer op de ring rond Antwerpen dat sowieso al erg moeilijk verliep. Rond 18 uur stonden files van een uur op zowat alle toegangswegen naar de stad. Op de verkeerskaarten waren ook problemen te zien op zowat alle kleinere wegen, zoals de Leien, de Noorderlaan en de Krijgsbaan. 

Zelfs tot op de N16 van Sint-Niklaas naar Mechelen moest je rekening houden met drie kwartier vertraging omdat weggebruikers met behulp van verkeersapps de chaos rond Antwerpen probeerden te vermijden.

Merksem

Die files waren veroorzaakt door de werkzaamheden aan de kapotte brugvoeg op de Antwerpse ring richting Nederland, op het viaduct van Merksem. Die lopen nog tot en met maandag en zullen nog het hele weekend problemen opleveren. Vanmorgen was het er al anderhalf uur aanschuiven en in de loop van de middag en avond is het verkeer op alle wegen in en rond Antwerpen langzaam maar zeker muurvast komen te staan.

De tolvrije Liefkenshoektunnel kon de extra verkeersstroom niet meer slikken, ook daar liep het verkeer vast. Tot overmaat van ramp moesten in Ekeren in de loop van de middag de opritten naar de A12 dicht, ook door kapotte brugvoegen. Dat leidde tot een verkeerschaos op de Noorderlaan.

Rond 20.30 uur vanavond waren de grootste problemen op de ring van de baan, zeker richting Gent. Richting Nederland bedroeg de vertraging nog zowat 20 minuten.

Meest gelezen