Vier maanden cel voor Steve Bannon, de gewezen adviseur van oud-president Donald Trump

Steve Bannon, de gewezen adviseur van voormalig Amerikaans president Donald Trump, is veroordeeld tot vier maanden cel voor zijn weigering om mee te werken aan de parlementaire onderzoekscommissie naar de bestorming van het Capitool.

Steve Bannon, de doorgewinterde bondgenoot van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, werd afgelopen zomer schuldig bevonden aan obstructie van het onderzoek naar de bestorming van het Capitool en de minachting van het Amerikaanse Congres.

Bannon heeft geweigerd in te gaan op een uitnodiging om te komen getuigen voor de parlementaire commissie, en is ook niet ingegaan op de vraag om documenten ter beschikking te stellen van de parlementsleden.

Enkele dagen geleden werd bekend dat het gerecht 6 maanden eiste. Nu heeft de rechter hem uiteindelijk veroordeeld tot vier maanden cel.

Bannon kondigt in een reactie aan dat hij in beroep zal gaan en ziet de komende tussentijdse verkiezingen "als het einde van de regering-Biden".

BEKIJK - Een strijdvaardige Bannon kondigt meteen aan dat hij in beroep zal gaan:

Videospeler inladen...

Steve BannonĀ is een Amerikaanse zakenman en politicus. Onder Trump was hij een tijdlang de Senior Counselor van de president. Dat is de hoogst geplaatste assistent van de president. In 2017 werd hij echter ontslagen. Daarvoor was hij de voorzitter van Breitbart News, een rechts-conservatieve nieuwssite.Ā 

Meest gelezen