Digital rendering of "Oasis" bij Arne Quinze

BEKIJK - Arne Quinze bouwt aan "grootste lichtsculptuur ooit in woestijn in Saudi-Arabië", zo zal die eruit zien

De Belgische kunstenaar Arne Quinze en zijn team zijn momenteel bezig aan de bouw van de -volgens hem- grootste lichtsculptuur ooit in het midden van de woestijn van Riyad in Saudi-Arabië. Het project "Oasis" wordt gemaakt voor het prestigieuze Noor Light Festival dat op 3 november van start gaat.

Het project "Oasis" belichaamt Arne Quinze's idee van een oase in de woestijn, "een bruisende plek in de dorre woestijn waar leven ontstaat, een plek waar de kunstenaar je onderdompelt in de ongebreidelde schoonheid en diversiteit van de natuur". De constructie in de woestijn wordt 35 op 16 meter. Quinze noemt het zelf "een van de grootste uitdagingen voor hemzelf en zijn team".  

BEKIJK - Zo zal de sculptuur er uiteindelijk uitzien:

Videospeler inladen...

Het thema van het Noor Light Festival dit jaar is: "We dream of new horizons" (we dromen van nieuwe horizonten). Het verwijst zowel naar "de verre gloed van een zonsopgang of zonsondergang als naar het stralende licht van onze dromen". 

Het Noor Light Festival gaat op 3 november van start. Tot dan kan je de opbouw van het werk volgen op de Instagrampagina van Arne Quinze. 

BEKIJK - De start van de opbouw van de sculptuur in de woestijn:

Videospeler inladen...

Quinze is bekend van zijn opvallende en grote kunstinstallaties. In 2006 maakte hij voor het Burning Man Festival in de Nevadawoestijn in de Verenigde Staten al een houten constructie van 30 meter hoog en 60 meter breed. Hij is ook curator van de North West Walls in het Festivalpark in Werchter, een constructie van zeecontainers waarop elk jaar andere graffiti-artiesten zich mogen uitleven. En op de zeedijk van Oostende staat zijn werk "Rock strangers". 

Arne Quinze

Meest gelezen