Dit is de straf voor vrouw die haar echtgenoot met hamer doodde

© svdi

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 55-jarige Antonina G. veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf, omdat ze in de nacht van 4 op 5 april 2014 haar man Eduard Gorodushkin (56) doodde in hun woning in Kerkom bij Sint-Truiden. Ze sloeg hem met een mokerhamer dood.

De 56-jarige Eduard Gorodushkin werd in april 2014 om het leven gebracht in zijn woning in de Naamsesteenweg in Kerkom (bij Sint-Truiden). Tijdens een ruzie sloeg zijn vrouw Antonina G. met een hamer het hoofd van haar man in.

Het lichaam van de man van Kirgizische afkomst werd enkele dagen later in het Albertkanaal in Diepenbeek gevonden. Daar had de vrouw hem gedumpt met de vriend van haar dochter. Het lichaam kon pas dagen later worden geïdentificeerd, toen aangifte werd gedaan van de verdwijning. De familie verklaarde eerst dat hij was vertrokken uit zijn huis aan de Naamsesteenweg in Kerkom en niet meer was teruggekomen. De speurders geloofden dat niet en achterhaalden de ware toedracht.

Verslaafd

Volgens de verdediging maakte de man het leven van zijn echtgenote en zijn gezin tot een hel. Het gezin ging jarenlang gebukt onder de terreur van de man, die zwaar verslaafd was aan alcohol en medicatie. De vriend van Antonina .G.’s dochter, de 29-jarige M.S., kreeg twee jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen